wat

oefening-erna-l-s

Relaxgym is op een leuke en plezierige manier bezig zijn met je lijf en je 'koppie' met als doel goed kunnen ontspannen. Het is een uurtje lekker relaxen en voor ieder kind een aanrader.

Relaxgym is:

 • ademspelletjes en ontspannende (lichaams-)oefeningen doen
 • spelenderwijs werken aan zelfvertrouwen en bewegen zonder prestatiedruk of competitie
 • fantasie gebruiken, visualiseren en luisteren naar ontspanningsverhalen
 • bewegen op muziek
 • masseer-oefeningen, grenzen leren kennen en durven aangeven
 • plezier hebben

 

Het is van belang dat iedereen zich in de les veilig voelt. Niks is gek, we lachen elkaar niet uit, luisteren naar de ander en hebben respect voor elkaar.

Het gaat er niet om dat het kind zo goed mogelijk presteert. Het kind bepaalt zijn/haar eigen grenzen. Er zijn geen eisen en verwachtingen behalve dan, dat iedereen in zijn waarde wordt gelaten en lekker meedoet. Je hoeft er niets speciaals voor te kunnen. Er wordt gewerkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen: van vliegeren tot wintervakantie, van een dagje strand tot een schoolreis.

« terug | volgende »

waarom en hoe

waarom

rust-s-n

Sommige kinderen hebben last van het feit dat er zo veel "moet" en ondervinden hinder van de vele indrukken die ze dagelijks op doen. Bovendien zijn de eisen die tegenwoordig aan kinderen worden gesteld niet gering. Bij Relaxgym krijgen ze handvatten aangereikt die hen helpen op lastige momenten. In kleine groepen (max. 10) in een rustige omgeving wordt spelenderwijs aan het lijf en het 'koppie' gewerkt. Zonder prestatiedruk of competitie maar wel met veel plezier! Het doel van relaxgym is goed leren ontspannen.

hoe

oefening-haai

Relaxgym vindt plaats in een rustige, prettige sfeer in groepen van max. 10 kinderen zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind. Per cursus wordt er een ouder- en kindles gegeven zodat de ouders kunnen zien en beleven hoe het er aan toe gaat in de lessen Relaxgym. Er is ook een vriendjesles zodat de kinderen een keer iemand mee kunnen nemen.

Lekker zittende kleding als joggingbroek en t-shirt of sportkleding is aan te raden. Schoenen zijn niet nodig want relaxgym doen we vooral op blote voeten. Het is handig om een badhanddoek mee te nemen. Matjes zijn in de ruimte aanwezig.

« terug | volgende »

waar en wanneer

portret-erna-oefening-tunnel

Cursusoverzicht:

Nieuwe cursussen zijn in ontwikkeling. Informatie is verkrijgbaar via erna@er-relaxsport.nl

« terug | volgende »

gymles op de Bron

tarieven

Relaxgym cursus van 8 weken: € 72 euro via automatische incasso

Proefles tijdens cursus: € 5,00 euro contant aan begin van de les

« terug | volgende »

gymles op de Bron

volwassenen

Nieuw is de cursus Relaxgym voor volwassenen. Relaxgym is op een leuke en plezierige manier bezig zijn met je lijf en je hoofd met als doel goed kunnen ontspannen. Het is een uurtje lekker relaxen in een rustige, ongedwongen sfeer en zonder de druk(te) van een sportschool.

Relaxgym is:

 • inspannen en ontspannen
 • ademhalingsoefeningen en ontspannende (lichaams-)oefeningen doen
 • visualiseren
 • bewegen op muziek
 • masseer-oefeningen, grenzen leren kennen en durven aangeven
 • plezier hebben

Het is van belang dat iedereen zich in de les prettig voelt. Bij Relaxgym bepaalt ieder zijn/haar eigen grenzen. Er zijn geen eisen en verwachtingen behalve dan, dat iedereen in zijn waarde wordt gelaten en lekker meedoet. Je hoeft er niets speciaals voor te kunnen. Doe lekker zittende kleding aan, neem een handdoek mee en ontspan…

« terug | volgende »

gymles op de Bron

aanmelden

Introductieles | Inschrijfformulier cursus relaxgym | Proefles | Voorwaarden

Introductieles

Introductielessen worden op aanvraag verzorgd op school. Tevens vindt voor de start van een nieuwe cursusperiode een introductieles plaats. Bij interesse kunt u mailen naar erna@er-relaxsport.nl of bellen naar 06 - 11 20 82 92.

Inschrijfformulier cursus relaxgym

download hier het inschrijfformulier voor de cursus relaxgym.

proefles

Gedurende de cursusperiode kan een kind mee doen aan een proefles om uit te proberen of relaxgym wat voor hem of haar is. Het kind moet hiervoor aangemeld worden bij Er-relaxsport via erna@er-relaxsport.nl. De kosten hiervoor bedragen 5 euro per les en dienen ter plekke voor de les contant betaald te worden. U ontvangt hiervan een kwitantie.

Voorwaarden

Aanmelden: U kunt uw kind aanmelden via het inschrijfformulier(klik hier). Dit vindt u op deze website(www.er-relaxsport.nl) of kunt u telefonisch aanvragen. Verzoek hierbij is om lichamelijke en/of psychische klachten en bijzonderheden hierop aan te geven. In een persoonlijk gesprek bespreek ik dan graag bijzondere zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

De docent kan afzien van toelating aan Relaxgym indien voldoende kennis betreffende de klachten ontbreekt en als of er sprake is van verstoring van de groep. Dit gebeurt in goed overleg met de ouders/verzorgers. Als er geen directe plaats beschikbaar is komt u kind op een wachtlijst, wij houden u dan op de hoogte wanneer wij verwachten dat er weer plaats is.

Mocht u hier geen gebruik (meer) van willen maken, dan verzoekt Er-relaxsport  u dit zo spoedig mogelijk door te geven. Er-relaxsport  behoudt zich het recht voor een cursus te annuleren of twee groepen samen te voegen wanneer zich onvoldoende cursisten hebben ingeschreven. Dit geldt ook voor aanpassing van de aanvangstijden indien uitbreiding van het aantal groepen noodzakelijk is. we zullen u altijd vroegtijdig op de hoogte stellen bij eventuele veranderingen en zo veel als mogelijk rekening houden met individuele wensen.

Proefles: U kunt uw kind mee laten doen aan een proefles, indien uw kind hiervoor is aangemeld bij Er-relaxsport. De kosten hiervoor bedragen 5 euro per les en dienen ter plekke voor de les contant betaald te worden. U ontvangt hiervan een kwitantie.

Afmelden bij ziekte of andere afwezigheid: Als uw kind een les niet aanwezig kan zijn, dan dient u dit uiterlijk 2 uur voor aanvang van de les telefonisch door te geven. De les kan niet ingehaald worden, maar een broertje/zusje of vriendje/vriendinnetje kan dan aan de les deelnemen. Restitutie voor gemiste lessen is niet mogelijk. Indien uw kind voor een langere periode niet deel kan nemen aan de lessen, zal in overleg naar een goede oplossing worden gezocht. Ook hierbij willen wij u verzoeken dit tijdig door te geven.

Bereikbaarheid van de ouders: Mocht er tijdens de les iets met uw kind gebeuren, dan is het van belang dat  Er-relaxsport  u kan bereiken. Vermeld op het inschrijfformulier daarom niet alleen uw vaste telefoonnummer, maar ook een mobiel telefoonnummer en evt. telefoonnummer van uw werk, waarop u tijdens de lessen bereikbaar bent. In het geval van tussentijdse wijzigingen verneemt E-relaxsport  dit graag van u.

Betalingen: De inschrijving is pas definitief als de betaling uiterlijk 5 dagen voorafgaand aan de eerste les is voldaan. Betaling geschiedt door het machtigen van Er-relaxsport om het cursusgeld eenmalig te incasseren. Dit is mogelijk door het invullen en ondertekenen van de machtiging op het inschrijfformulier. Wanneer niet aan de betalingsverplichting is voldaan, behoudt de docent van Er-relaxsport  zich het recht voor de cursist de toegang tot de les te weigeren. Bij opzeggen en/of afbreken van de lessen tijdens een cursus wordt geen restitutie verleend.

Brengen en halen: Graag verzoekt Er-relaxsport  u ervoor te zorgen dat uw kind op tijd aanwezig is (5 à 10 minuten voor aanvang van de les), zodat op tijd met de les gestart kan worden. Indien uw kind meer dan 5 minuten te laat is, kan uw kind niet meer aan deze les deelnemen. Het is te storend voor de les aangezien de les altijd met een ontspanningsoefening begint.

Kleding: Wilt u er voor zorgen dat uw kind soepel zittende kleding aandoet, waarin hij/zij zich makkelijk kan bewegen (bv. trainings- of joggingbroek en een t-shirt). Schoenen zijn niet nodig. Matjes zijn aanwezig, meebrengen van een handdoek of fleecedeken wordt aangeraden.

Mededelingen: Indien er belangrijke zaken te vermelden zijn, dan krijgt uw kind hierover informatie mee naar huis en/of u wordt via een e-mail wordt geïnformeerd.

Ongevallen en aansprakelijkheid: Er-relaxsport  is niet aansprakelijk voor blessures of lichamelijk letsel. Bij (ernstige) lichamelijke klachten is het raadzaam eerst met de huisarts te overleggen of beoefening van Relaxgym tot de mogelijkheden behoort. Er-relaxsport  stelt zich niet aansprakelijk voor het zoekraken of beschadigen van eigendommen van kinderen en ouders.  Er-relaxsport  stelt de ouders/verzorgers aansprakelijk voor eventuele schade die door het kind wordt aangericht aan de ruimte en inventaris van Er-relaxsport.

Opleiding: De docent van, Er-relaxsport, Erna Middendorp-Geschiere, is docent Lichamelijke Opvoeding en heeft de "Docentenopleiding Kinderyoga" gevolgd bij Helen Purperhart van Yogacentrum Jip&Jan in Almere. Zij is in het bezit van het EHBO en BHV diploma.

Vragen en/of opmerkingen: Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoort Er-relaxsport  dat graag van u. Er-relaxsport  bereikbaar via de mail erna@er-relaxsport.nl of mobiel 06 - 11 20 82 92. Website: www.er-relaxsport.nl.

« Previous | Next »